Nadelen van een vlucht op zondagochtend - Reisverslag uit Brussel, België van erick - WaarBenJij.nu Nadelen van een vlucht op zondagochtend - Reisverslag uit Brussel, België van erick - WaarBenJij.nu

Nadelen van een vlucht op zondagochtend

Door: eric gijssen

Blijf op de hoogte en volg

13 Juni 2005 | België, Brussel

Je legt hier (= in Barcelona, ook al schrijf ik dit weer terug thuis in Brussel) al snel grote afstanden af te voet en ontdekt dan aan het eind van de dag dat je voeten niet helemaal mee zijn.
Vervolgens ga je hier (nog steeds: in Barcelona) eten, natuurlijk pas tegen 10 uur 's-avonds. Het eten staat ook niet direct voor je neus en pas tegen middernacht gaat de laatste hap pizza naar binnen. Dan nog iets gaan drinken, afscheid nemen en voor je het weet lig je pas om half 3 in bed...
... om gewekt te worden om 5 uur door straatlawaai. Sssttttt... Aqui vivs gent! (catalaans voor: Stilte! Hier wonen mensen... dergelijke spandoeken hangen overal in het stadscentrum).

Ik voel vooral mijn voeten (niet echt uitgerust, hangen in mijn korte hotelbed dan ook buitenboord) en mijn buik (nog volop bezig met het verteren van het eten en de drank).
Maar ik moet toch opstaan en nog voor 7 uur wandel ik met al mijn bagage over de Ramblas, juist op het moment dat de zaterdagse fuifnummers - diegenen die lastig worden wanneer ze teveel drank ophebben - naar huis toe zwalken.

P.S.: maar eigenlijk moet ik mij schamen over deze bespiegeling, terwijl in Bolivia het volk op straat komt en de president wandelen stuurt. De tweede president in evenzoveel jaar tijd. Wordt het een trend in Latijns-Amerika? De Spaanse pers vraagt zich in de marge van de krant af: is nu Nicaragua aan de beurt?

• 13 Juni 2005 - 14:58

Alexis:

Ik wens je het allerbeste, Eric...

Ik zal met veel interesse volgen wat je daar allemaal meemaakt en ik hoop dat je even mooie onmoetingen zal meemaken als alle jaren ervoor...

Veel liefs,

Alexis